Logo no.boatexistence.com

Hvorfor trenger du å lese Dostojevskij?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor trenger du å lese Dostojevskij?
Hvorfor trenger du å lese Dostojevskij?

Video: Hvorfor trenger du å lese Dostojevskij?

Video: Hvorfor trenger du å lese Dostojevskij?
Video: Кукольный дом. Генрик Ибсен 2024, Kan
Anonim

Dostojevskijs bøker er glimt av en slik sannhet. De vekker leserens ønske om ethvert konkret bevis på at håp ikke er galskap. Ingen har noen gang vist bedre hvor langt handlingene våre overskrider våre små bevisste liv, hvor viktig det er å leve dem klart, med klare øyne.

Hvorfor er Dostojevskij viktig?

Psykolog. Dostojevskij (1821-1881) utforsket menneskets psyke like grundig som Christopher Columbus utforsket Amerika Han regnes som den første som klarte å nå ned i det dypeste dypet av den urolige russiske sjelen. Illustrasjon til «Forbrytelse og straff».

Er det vanskelig å lese Dostojevskij?

Nei, de er ikke vanskelige å lese. De er uhyggelige, spennende, fulle av mystikk, spenning, drap, psykologiske Sturm und Drang og metafysiske vendinger. Jeg leste alle Dostojevskijs romaner og de fleste av hans mer kjente lengre historier og noveller før jeg var 15.

Hvorfor er Dostojevskij hatet?

Dostojevskijs kritikere peker på to hovedargumenter. Den første berører hans påståtte mangel på stil. "'Dårlig skrevet' er hovedpåstanden Dostojevskij selv hører om bøkene sine," skrev journalisten Sergei Lebedev på TheQuestion (Russia's Quora).

Hva kan du lære av Dostojevskij?

Dostojevskij forsto at smerte og lidelse er prisene du og jeg betaler for å leve. I lidelse finner du ydmykhet, enkelhet og en dyp takknemlighet for viktige ting. Du vet og har følt disse tingene; dype mageletter, kjærlighet fra familie eller en partner for eksempel.

Anbefalt: