Logo no.boatexistence.com

Vil infantile spasmer forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil infantile spasmer forsvinne?
Vil infantile spasmer forsvinne?

Video: Vil infantile spasmer forsvinne?

Video: Vil infantile spasmer forsvinne?
Video: 101 Dalmatians | Cruella De Vil | Disney Sing-Along 2024, Kan
Anonim

Spasmer for spedbarn stopper vanligvis ved femårsalderen, men kan bli erstattet av andre typer anfall. Mange underliggende lidelser, som fødselsskade, metabolske forstyrrelser og genetiske lidelser kan gi opphav til IS, noe som gjør det viktig å identifisere den underliggende årsaken.

Kan du stoppe en infantil spasme?

Det finnes ingen behandling for å stoppe en klynge av infantile spasmer etter at den har startet. Under en klynge kan du holde babyen din eller plassere den på en myk overflate (bilde 1). Om mulig bør du også: Ta en video av klyngen slik at legen kan se.

Kan babyer med infantile spasmer ha et norm alt liv?

En etiologisk diagnose er svært viktig fordi den kan føre til oppstart av en spesifikk terapi som kan forbedre det langsiktige utviklingsresultatet markant. Faktisk kan noen barn med infantile spasmer til slutt leve normale liv, men bare hvis de blir diagnostisert og behandlet riktig.

Kan en baby vokse fra infantile spasmer?

De begynner vanligvis mellom 3 og 8 måneder. Nesten alle infantile spasmer starter ved 12 måneders alder og stopper vanligvis ved 4 år. Steroider, ACTH og vigabatrin er de primære behandlingene. De fleste barn har utviklingshemming senere i livet.

Sover babyer med infantile spasmer mer?

Det er vanlig at babyer som har infantile spasmer blir irritable og går av med maten. Søvnmønsteret deres endres også ved at de kan sove mer om dagen og mindre om natten.

Anbefalt: