Logo no.boatexistence.com

Hva er en ryggspasme?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en ryggspasme?
Hva er en ryggspasme?

Video: Hva er en ryggspasme?

Video: Hva er en ryggspasme?
Video: What Is A Back Spasm? 2024, Kan
Anonim

En ryggspasme er plutselig stramhet og smerter i ryggmusklene. Det kan skje på grunn av overforbruk eller en skade. Ting som å sove på en vanskelig måte, bøye seg, løfte, stå eller sitte kan noen ganger forårsake spasme.

Hvordan føles en ryggspasme?

En ryggspasme kan føles som en oppstramming, trekking eller rykninger i musklene i ryggen. Med noen muskelspasmer vil muskelen være vanskelig å ta på eller vise en synlig rykning. Intensiteten og varigheten av hver muskelspasme kan variere.

Hvordan kan jeg bli kvitt ryggspasmer?

Noen effektive behandlinger inkluderer:

  1. Kort hvileperiode. En smertefull ryggmuskelspasme kan gjøre det vanskelig å utføre daglige aktiviteter eller til og med bevege seg. …
  2. Forkjølelsesterapi. …
  3. Varmeterapi. …
  4. Komfortabel skråstilling. …
  5. Receptfrie smertestillende midler. …
  6. Muskelavslappende midler.

Hvor lenge varer en ryggspasme?

Hvor lenge varer ryggspasmer? De fleste episoder med ryggspasmer varer i bare noen dager Noen alvorlige tilfeller varer i seks til åtte uker, men spasmer og smerter bør avta gradvis over denne tidsperioden, slik at du kan bevege deg norm alt og få tilbake til normal aktivitet.

Hva er hovedårsaken til ryggspasmer?

Ryggpasmer kan være et resultat av skader i muskler, sener og leddbånd i ryggen, eller de kan være relatert til mer alvorlige medisinske tilstander. Tunge løft er en vanlig årsak til ryggspasmer.

Anbefalt: