Logo no.boatexistence.com

Kan du få kortikal synshemming?

Innholdsfortegnelse:

Kan du få kortikal synshemming?
Kan du få kortikal synshemming?

Video: Kan du få kortikal synshemming?

Video: Kan du få kortikal synshemming?
Video: What Can Jessica See - Cortical Visual Impairment Example 2024, Kan
Anonim

Cerebral synshemming (noen ganger k alt kortikal synshemming eller CVI) er en lidelse forårsaket av skade på delene av hjernen som behandler synet. Det er mest vanlig hos babyer og små barn, men kan fortsette i voksen alder.

Hvordan får du CVI?

CVI oppstår oftest som resultatet av en blodpropp i de dype venene i bena, en sykdom kjent som dyp venetrombose (DVT). CVI skyldes også bekkensvulster og vaskulære misdannelser, og oppstår noen ganger av ukjente årsaker.

Hva ser noen med kortikal synshemming?

Barn med CVI har et stort utvalg visuelle evner. Det har blitt rapportert at noen barn med CVI kan se verden som et kaleidoskop: en virvlende fargemasse som ikke har mening eller gjenkjennelse. Over tid kan barnet ditt gjenkjenne visse kjente gjenstander. Ute av kontekst gir de ikke mening.

Er kortikal synshemming permanent?

Cortical Visual Impairment (CVI) er en midlertidig eller permanent synshemming forårsaket av forstyrrelse av de bakre synsveiene og/eller de oksipitale lappene i hjernen. Graden av synshemming kan variere fra mild til alvorlig synshemming.

Kan du se med kortikal blindhet?

A pasient med kortikal blindhet har ikke syn, men responsen til hans/hennes pupill på lys er intakt (da refleksen ikke involverer cortex). Derfor er en diagnostisk test for kortikal blindhet først objektivt å verifisere synsnervene og de ikke-kortikale funksjonene til øynene fungerer norm alt.

Anbefalt: