Hvordan forbereder jeg løsningen?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forbereder jeg løsningen?
Hvordan forbereder jeg løsningen?

Video: Hvordan forbereder jeg løsningen?

Video: Hvordan forbereder jeg løsningen?
Video: How To Prepare Solutions 2024, September
Anonim

Du tilbereder en løsning ved å oppløse en kjent masse oppløst stoff (ofte et fast stoff) i en bestemt mengde av et løsemiddel. En av de vanligste måtene å uttrykke konsentrasjonen av løsningen på er M eller molaritet, som er mol oppløst stoff per liter løsning.

Hvordan lager du en 1 %-løsning?

En én prosent løsning er definert som 1 gram oppløst stoff per 100 milliliter sluttvolum For eksempel 1 gram natriumklorid, brakt til et sluttvolum på 100 ml med destillert vann, er en 1 % NaCl-løsning. For å hjelpe til med å huske definisjonen av en 1 % løsning, husk at ett gram er massen til en milliliter vann.

Hvordan lager du en 5 %-løsning?

For å lage en 5 % løsning, ta en vektdel pulver og tilsett den til 19 vektdeler løsemiddel. Løs for eksempel 50 gram natriumkarbonat i 950 gram vann.

Hvordan lager du en 10 %-løsning?

En 10 volumprosent alkoholløsning har ti ml alkohol oppløst i 100 ml løsning. Mål 10 ml natriumklorid. Hell den i en målekolbe som inneholder ca. 90 ml vann (virv kolben forsiktig om nødvendig).

Hva er en 2 %-løsning?

2 % w/w løsning betyr at gram oppløst stoff er oppløst i 100 gram oppløsning. … 3 % v/w løsning betyr at 3 ml oppløst stoff er oppløst i 100 gram løsning.

Anbefalt: