Logo no.boatexistence.com

Hvilken alder lukker en babys fontanel?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken alder lukker en babys fontanel?
Hvilken alder lukker en babys fontanel?

Video: Hvilken alder lukker en babys fontanel?

Video: Hvilken alder lukker en babys fontanel?
Video: fontanelle 2024, Kan
Anonim

Spedbarns- og småbarnshelse Disse myke flekkene er mellomrom mellom beinene i hodeskallen der beindannelsen ikke er fullstendig. Dette gjør at hodeskallen kan støpes under fødselen. Den mindre flekken på baksiden lukkes vanligvis ved 2 til 3 måneders alder. Det større stedet mot fronten stenger ofte rundt 18 måneders alder

Når bør jeg være bekymret for babyens myke flekke?

Hvis du legger merke til at babyens myke flekk virker hoven over en lengre periode, er det grunn til bekymring. Det kan være et tegn på at babyens hode hovner opp. Hvis legen din mistenker hevelse i hjernen, kan de be om bildeprøver og blodprøver for å finne ut hva som er årsaken.

Hva skjer hvis en babys myke flekk ikke lukker seg?

Bløtpunkt som ikke lukkes

Hvis det myke punktet forblir stort eller ikke lukker seg etter omtrent et år, er det noen ganger et tegn på en genetisk tilstand som medfødt hypotyreose. Hva du bør gjøre: Snakk med legen din om behandlings alternativer.

Hva er normal tidsplan for Fontanel-stenging etter fødsel?

Hos mennesker er sekvensen for fontanelllukking som følger: 1) bakre fontanell lukkes vanligvis 2-3 måneder etter fødsel, 2) sfenoidal fontanell er den neste som lukkes rundt 6 måneder etter fødselen, 3) mastoidfontanellen stenger neste gang fra 6-18 måneder etter fødselen, og 4) den fremre fontanellen er vanligvis den siste til …

Kan en babys soft spot lukkes ved 6 måneder?

En babys fontaneller lukkes til forskjellige tider. De fire på nedre side stenger ved rundt tre til seks måneders alder, den bakre fontanellen ved seks til tolv måneders alder, og den fremre bløte flekken lukkes mellom 6 og 18 måneders alder.

Anbefalt: