Logo no.boatexistence.com

Må surdeigsstarter dekkes godt til?

Innholdsfortegnelse:

Må surdeigsstarter dekkes godt til?
Må surdeigsstarter dekkes godt til?

Video: Må surdeigsstarter dekkes godt til?

Video: Må surdeigsstarter dekkes godt til?
Video: Surdeigsbrød - alt du trenger å vite! | MatPrat 2024, Kan
Anonim

Selv om temperaturen og omgivelsene til en starter er avgjørende for resultatet, trenger ikke surdeigsstarteren forsegles i en lufttett beholder. Det er fortsatt nyttig å dekke starteren med et slags lokk, for å forhindre at det oppstår søl (via The Perfect Loaf).

Kan jeg legge lokk på surdeigsstarter?

Du vil gjerne dekke surdeigstarteren, men bare for å hindre at ting faller ned i den og for å hindre at den danner et skinn på toppen og tørker ut. Ellers husk at starteren din er i live og trenger å puste litt. Et lokk er greit, så lenge det ikke er helt lufttett.

Kan du kvele surdeigsstarteren din?

Hvis du kan lukte eddiksyre, har starteren din blitt kv alt, og gjæringen har blitt anearob. Løsningen for dette vil involvere ganske mange feeds. Du må helle av halvparten, eller bruke den i en deig (selv om brødet vil smake litt surt).

Kan jeg dekke starteren min med et håndkle?

Starteren din vil vokse til minst dobbel størrelse, noen ganger mer, og du trenger en krukke for å få plass til dette. Du kan dekke den løst med et lokk, plastfolie eller til og med en liten klut … Husk at glasset kan sprekke hvis lokket er for stramt, noe som betyr at du vil kjøre fare for å få glasskår i blandingen.

Trenger surdeigstarteren luft?

Oxygen: Gjærende surdeigsstartere vil produsere karbondioksid. Starteren bør være løst tildekket for å slippe ut gassen trygt, men kulturen krever ikke oksygen.

Anbefalt: