Hva handler maidag om?

Innholdsfortegnelse:

Hva handler maidag om?
Hva handler maidag om?

Video: Hva handler maidag om?

Video: Hva handler maidag om?
Video: Ирония судьбы, или С легким паром, 1 серия (комедия, реж. Эльдар Рязанов, 1976 г.) 2024, September
Anonim

maidagen, også k alt arbeidernes dag eller den internasjonale arbeidernes dag, dagen til minne om de historiske kampene og gevinstene til arbeidere og arbeiderbevegelsen, som ble observert i mange land i mai 1. I USA og Canada finner en lignende overholdelse, kjent som Labor Day, sted den første mandagen i september.

Hvorfor feires 1. mai?

Labour Day eller International Workers' Day feires hvert år den første dagen i mai for å feire arbeiderklassens prestasjoner Dagen, også k alt May Day, er også holdt som helligdag i mange land. … I Nord-India har imidlertid Labor Day mistet betydning som høytid.

Hva er historien om 1. mai?

I 1889 ble 1. mai valgt som dato for den internasjonale arbeidernes dag av sosialistene og kommunistene i Den andre internasjonale, samt anarkister, arbeideraktivister og venstreorienterte generelt rundt om i verden, for åminnes Haymarket-affæren i Chicago og kampen for en åtte timers arbeidsdag

Hvorfor feirer vi 1. mai i Storbritannia?

Selv om sommeren ikke offisielt begynner før i juni, har 1. mai markerer begynnelsen 1. mai-feiringer har blitt gjennomført i England i over 2000 år. Romerne feiret festivalen med Flora, gudinnen for frukt og blomster, som markerte begynnelsen på sommeren. Den ble holdt årlig fra 28. april til 3. mai.

Hvorfor feirer vi arbeidernes dag 1. mai?

En av forskriftene, som fortsatt er i kraft, var at fra 1. mai 1886 en lovlig arbeidsdag ikke ville være mer enn åtte timer Forbundet oppfordret arbeiderorganisasjoner å følge denne og dens andre vedtak. Siden den gang har 1. mai blitt feiret årlig som arbeidernes internasjonale dag eller arbeidernes dag.

Anbefalt: