Logo no.boatexistence.com

Når er gjengjeldelse ulovlig?

Innholdsfortegnelse:

Når er gjengjeldelse ulovlig?
Når er gjengjeldelse ulovlig?

Video: Når er gjengjeldelse ulovlig?

Video: Når er gjengjeldelse ulovlig?
Video: Раки от Которых Можно Сойти с Ума. Липинские Раки. 54 Рецепта!! N1 в Мире 2024, Kan
Anonim

Repressalier er bare ulovlig når handlingen som går foran gjengjeldelsen er beskyttet av lov Dette kan variere fra stat til stat. Det er alltid ulovlig å gjengjelde en ansatt for handlinger som seksuell trakassering, rasediskriminering og samordnede aktiviteter på arbeidsplassen.

Hva kvalifiserer gjengjeldelse?

Repressalier forekommer når en arbeidsgiver straffer en ansatt for å ha engasjert seg i lovbeskyttet aktivitet Represalier kan omfatte alle negative jobbhandlinger, for eksempel degradering, disiplin, sparking, lønnsreduksjon eller jobb eller skiftskifte. Men gjengjeldelse kan også være mer subtil.

Hva er ulovlig gjengjeldelse?

Ulovlig gjengjeldelse oppstår når en årsakssammenheng mellom den negative handlingen og den beskyttede aktiviteten er etablert… I henhold til tittel VII og visse relaterte lover, må ansatte vise at arbeidsgiveren ikke ville ha tatt den negative handlingen, "men for" gjengjeldelsesmotivet.

Hva er noen eksempler på gjengjeldelse?

Noen eksempler på gjengjeldelse vil være en oppsigelse eller manglende ansettelse, en degradering, en nedgang i lønnen, en nedgang i antall timer du har jobbet. Årsaken vil være åpenbare ting som en irettesettelse, en advarsel eller senking av evalueringsresultatene dine.

Hva er reglene for gjengjeldelse?

Du må kunne bevise tre elementer for et vellykket gjengjeldelseskrav fra arbeidsgiver: Du deltok i beskyttet aktivitet; Arbeidsgiveren din gjengjeldte deg for den aktiviteten; og. Arbeidsgiverens gjengjeldelseshandling var et svar på den beskyttede aktiviteten.

Anbefalt: