Logo no.boatexistence.com

Was ist die itcz?

Innholdsfortegnelse:

Was ist die itcz?
Was ist die itcz?

Video: Was ist die itcz?

Video: Was ist die itcz?
Video: Was ist die ITC? 2024, Juli
Anonim

Den intertropiske konvergenssonen, kjent av sjømenn som dvalen eller stillheten på grunn av det monotone, vindstille været, er området der den nordøstlige og den sørøstlige passatvinden konvergerer. Den omkranser jorden nær den termiske ekvator, selv om dens spesifikke posisjon varierer sesongmessig.

Hvor er ITCZ i januar?

I januar, over Atlanterhavet, ligger ITCZ vanligvis ikke lenger sør enn ekvator, men strekker seg mye lenger sør over Sør-Amerika, Sør-Afrika og Australia. Over land har ITCZ en tendens til å følge solens zenitpunkt.

Er ITCZ våt?

Den beveger seg nordover på den nordlige halvkule sommer og sørover på den nordlige halvkule vinter. Derfor er ITCZ ansvarlig for de våte og tørre årstidene i tropeneSolen krysser ekvator to ganger i året i mars og september, og gir følgelig to våte årstider hvert år.

Er ITCZ varm og regnfull?

Sesongmessige endringer i plasseringen av ITCZ påvirker drastisk nedbør i mange ekvatoriale nasjoner, noe som resulterer i de våte og tørre årstidene i tropene i stedet for de kalde og varme årstidene i høyere breddegrader. Langsiktige endringer i ITCZ kan føre til alvorlig tørke eller flom i nærliggende områder.

Er ITCZ og dvale det samme?

Inter-Tropical Convergence Zone, (ITCZ, uttales og noen ganger referert til som "kløe"), er kjent for seilere rundt om i verden som "doldrums", et belte rundt jorden som strekker seg omtrent fem grader nord og sør for ekvator. … Og det er derfor de kaller det dvale.

Anbefalt: