Logo no.boatexistence.com

Hva skjer i lodding?

Innholdsfortegnelse:

Hva skjer i lodding?
Hva skjer i lodding?

Video: Hva skjer i lodding?

Video: Hva skjer i lodding?
Video: 10 STUPID ERRORS To AVOID in Soldering and TIPS 2024, Kan
Anonim

Loddesveising trenger ikke kapillærvirkning for å trekke tilsatsmetall inn i skjøten. Kapillær action kreves for lodding. Skjøtene som loddes er adskilt med en svært liten mengde som gjør at kapillærvirkningen kan trekke tilsetningsmetallet inn i skjøten når delene når riktig fasetemperatur.

Hva er prosessen med lodding?

Lodding er en metallsammenføyningsprosess der to eller flere metallgjenstander settes sammen ved å smelte og flyte et tilsatsmetall inn i skjøten, med tilsatsmetallet med en lavere smeltepunkt enn det tilstøtende metallet.

Hva er de 4 stadiene av lodding?

Selv om de generelt er enkle å utføre, bør ingen utelates

  • Trinn 1: Sørg for god passform og riktige klaringer. …
  • Trinn 2: Rengjør metallene. …
  • Trinn 3: Flux delene. …
  • Trinn 4: Sett sammen for lodding. …
  • Trinn 5: Lodde sammenstillingen. …
  • Trinn 6: Rengjør den loddede skjøten.

Hvorfor brukes fluss ved lodding?

Et flussmiddel (eller en kontrollert atmosfære som finnes i ovnslodding) kreves for alle bruksområder for lodding og lodding. Hensikten med flussmidlet er å fjerne oksider fra grunnmaterialet og forhindre oksidasjon under oppvarmingsprosessen, og dermed fremme fri flyt av loddefyllmetallet.

Hva er hensikten med lodding?

Ideell for sammenføyning av forskjellige metaller, lodding er en kommersielt akseptert prosess som brukes i et bredt spekter av industrier på grunn av dens fleksibilitet og den høye integriteten som skjøter kan produseres til. Dette gjør det pålitelig i kritiske og ikke-kritiske applikasjoner, og det er en av de mest brukte sammenføyningsmetodene.

Anbefalt: