Logo no.boatexistence.com

Hva er juvenil sklerodermi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er juvenil sklerodermi?
Hva er juvenil sklerodermi?

Video: Hva er juvenil sklerodermi?

Video: Hva er juvenil sklerodermi?
Video: "Tarmbakterier og revmatisk sykdom" - Øyvind Midtvedt 2024, Kan
Anonim

Sklerodermi er en tilstand der huden blir uvanlig tykk og hard. Juvenil lokalisert sklerodermi rammer barn og involverer hovedsakelig hud, bindevev, muskler og bein.

Hva er forventet levealder for en person med sklerodermi?

Folk som har lokalisert sklerodermi kan leve et uavbrutt liv med bare mindre symptomopplevelser og behandling. På den annen side har de som er diagnostisert med en avansert og systemisk versjon av sykdommen en prognose på alt fra tre til 15 år.

I hvilken alder diagnostiseres vanligvis sklerodermi?

Selv om sklerodermi kan utvikle seg i alle aldersgrupper, er utbruddet oftest mellom 25 og 55 årLikevel varierer symptomer, debutalder og andre faktorer for hver pasient. Mange pasienter blir skremt når han eller hun leser medisinsk informasjon som motsier deres egen erfaring.

Hva er juvenil systemisk sklerodermi?

Juvenil systemisk sklerose (JSSc) er en sjelden bindevevssykdom med ukjent etiologi Karakteristiske trekk inkluderer fibrose i huden, subkutant vev og indre organer samt abnormiteter i vaskulære og immunsystemer som forekommer hos barn 16 år og yngre.

Kan en tenåring få sklerodermi?

Det finnes to typer sklerodermi – lokalisert og systemisk. Lokalisert sklerodermi, også k alt juvenil sklerodermi, involverer hovedsakelig huden og er mer vanlig hos barn og tenåringer (selv om voksne også kan få det). Jenter har større sannsynlighet enn gutter for å ha ungdomssklerodermi.

Anbefalt: