Logo no.boatexistence.com

Kløer forstuinger ved tilheling?

Innholdsfortegnelse:

Kløer forstuinger ved tilheling?
Kløer forstuinger ved tilheling?

Video: Kløer forstuinger ved tilheling?

Video: Kløer forstuinger ved tilheling?
Video: Sår og sårbehandling ved brannskader 2024, Kan
Anonim

Tilheling fra en forstuing eller sår kan forårsake kløe, spesielt hvis du må ha på deg en form for gips, omslag, bandasje eller kompresjonstape. Kløe kan også oppstå som et resultat av at huden strekker seg når området er hoven. Det er også mulig at de smertestillende medisinene kan føre til at du også klør.

Hvorfor klør forstuinger under tilheling?

Eksperter sier histamin, som kroppen frigjør når et sår gror, og høye bilirubinnivåer, som også kan øke etter hvert som sår gror, kan forårsake kløe.

Kan muskelstrekk forårsake kløe?

Og siden nervesignalene som kommuniserer smerte noen ganger kan være nært knyttet til nervesignalene for kløe, kan kløende muskler også være en måte at kroppen din behandler stress fra trening. Så neste gang du trener og muskelfibrene begynner å klø, er det sannsynligvis et godt tegn.

Kløer ting når de leges?

Under sårhelingsprosessen signaliserer disse nervene ryggmargen om at huden blir stimulert. Hjernen oppfatter disse signalene som kløende. Disse nervene er også følsomme for kjemikalier, for eksempel histamin, som kroppen frigjør som svar på en skade.

Hva skal jeg gjøre når kløe helbreder?

Hvordan lindre kløende hud

  1. Påfør en kald, våt klut eller ispose på huden som klør. Gjør dette i omtrent fem til ti minutter eller til kløen gir seg.
  2. Ta et havregrynbad. …
  3. Fukt huden din. …
  4. Påfør lokalbedøvelse som inneholder pramoksin.
  5. Påfør kjølemidler, som mentol eller calamin.

Anbefalt: