Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er pdes vanskeligere enn oder?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er pdes vanskeligere enn oder?
Hvorfor er pdes vanskeligere enn oder?

Video: Hvorfor er pdes vanskeligere enn oder?

Video: Hvorfor er pdes vanskeligere enn oder?
Video: Forward Difference Method Theory | Numerical Methods 2024, Kan
Anonim

Begge er differensialligninger (ligninger som involverer deriverte). ODE-er involverer derivater i bare én variabel, mens PDE-er involverer derivater i flere variabler. Derfor kan alle ODE-er sees på som PDE-er. PDE-er er generelt vanskeligere å forstå løsningene på enn ODE-er

Er ODE-er eller PDE-er vanskeligere?

PDE-er er generelt vanskeligere å forstå løsningene på enn ODE-er. I utgangspunktet gjelder ikke alle store teorem om ODE-er for PDE-er. Det er mer enn bare den grunnleggende grunnen til at det er flere variabler.

Er PDE-er vanskelige?

Generelt er partielle differensialligninger mye vanskeligere å løse analytisk enn er vanlige differensialligninger. … Følgende er eksempler på viktige partielle differensialligninger som ofte oppstår i problemer innen matematisk fysikk.

Hva er forskjellen mellom ODE-er og PDE-er?

En ordinær differensialligning (ODE) inneholder differensialer med hensyn til kun én variabel, partielle differensialligninger (PDE) inneholder differensialer med respekt for flere uavhengige variabler.

Hvorfor er partielle differensialligninger så vanskelige?

Fordi de har flere frihetsgrader enn ODE-er, er de generelt mye vanskeligere å knekke En vilkårlig ODE er generelt ikke analytisk løsbar heller, men jeg forstår poenget ditt. Du ser ut til å fokusere på feil del her. En PDE er som en ODE, men med flere variabler (færre ting er konstante, ikke flere).

Anbefalt: