Logo no.boatexistence.com

Endrer stokkand-hann farge?

Innholdsfortegnelse:

Endrer stokkand-hann farge?
Endrer stokkand-hann farge?

Video: Endrer stokkand-hann farge?

Video: Endrer stokkand-hann farge?
Video: STOKKENDER I PRAKTDRAKT 2024, Kan
Anonim

Standandhannene har smeltet, mistet sine lysegrønne, rødlige, svarte og hvite fjær og erstattet dem med flekkete brune. Å endre seg til mer dempede farger for sommermånedene hjelper til med å kamuflere hannendene og beskytte dem mot rovdyr. … Det er den kvinnelige stokkand.

I hvilken alder endrer en stokkand-hann farge?

Ved 3 uker begynner andungenes fjær å vokse, spesielt rundt halen, og de gule fjærene blekner til brune. Etter to måneder med fôring og vekst sammen med mødrene, er fjærene til hann- og hunnandungene helt brune, og ligner mødrene sine i utseende.

Kan stokkand endre kjønn?

Ender er i stand til å endre kjønn fra hunn til hann Dette skjer vanligvis når en hunn mister en av eggstokkene sine på grunn av infeksjon. Følgelig begynner hunnanden å gå over til en hannand. I denne prosessen kommer først hormonelle endringer, og deretter fysiske endringer.

Hvordan kan du skille en stokkand fra en hunn?

Hannstokkender har et mørkt, iriserende grønt hode og knallgul nebb. Den grå kroppen er klemt mellom et brunt bryst og en svart bakdel. Hunner og ungfugler er flekkete brune med oransje-og-brune regninger. Begge kjønn har en hvitkantet, blå "spekulum"-flekk i vingen.

Hvilken farge er mannlige stokkender?

Standand er en stor og tung and. Den har en lang kropp, og en lang og bred nebb. Hannen har et mørkegrønt hode, en gul nebb, er hovedsakelig lilla-brun på brystet og grå på kroppen. Hunnen er hovedsakelig brun med oransje nebb.

Anbefalt: