Logo no.boatexistence.com

Er sekretærstandarder obligatoriske?

Innholdsfortegnelse:

Er sekretærstandarder obligatoriske?
Er sekretærstandarder obligatoriske?

Video: Er sekretærstandarder obligatoriske?

Video: Er sekretærstandarder obligatoriske?
Video: What does a secretary do? 2024, Juli
Anonim

❖ Bestemmelsene i paragraf 118 (10) i Companies Act, 2013 gir mandat til overholdelse av sekretærstandarder for general- og styremøter spesifisert av Institute of Company Secretaries of India og godkjent av sentralregjeringen.

Hvor mange sekretærstandarder er obligatoriske?

Som nevnt ovenfor, for første gang i Indias historie, krever den nye loven at selskaper overholder to sekretærstandarder.

Er sekretærstandard 4 obligatorisk?

EFFEKTIV DATO – Sekretærstandard 4 om styrets rapport trer i kraft fra 1. oktober 2018 … Selskapsloven, 2013, krever at styret for hver selskapet å vedlegge sin beretning til regnskapet som skal legges frem for medlemmene på den ordinære generalforsamlingen.

Er sekretærstandard 5 obligatorisk?

Dette er en av sekretærstandardene med hensyn til styre- og generalforsamlinger, og et selskaps overholdelse av denne sekretærstandarden er obligatorisk, i henhold til bestemmelsene i selskapsloven, 2013.

Er sekretærstandard 3 obligatorisk?

Mens endelig utbytte er anbef alt av styret og erklært av medlemmene, er det ikke nødvendig med godkjenning av medlemmer for erklæring av midlertidig utbytte. … Imidlertid er denne rettigheten avhengig av tilgjengeligheten av distribuerbart overskudd.

Anbefalt: