Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er huacas viktige for historien?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er huacas viktige for historien?
Hvorfor er huacas viktige for historien?

Video: Hvorfor er huacas viktige for historien?

Video: Hvorfor er huacas viktige for historien?
Video: Chavin, Nazca, Moche, Huari and Tiwanaku civilizations | World History | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

I dette tilfellet ble huacas og pacarinas signifikante sentre for delt tilbedelse og et punkt for forening av etnisk og språklig mangfoldige folkeslag. De bidro til å bringe enhet og felles statsborgerskap til ofte geografisk forskjellige folk.

Hvilke huacas var viktigst?

De helligste huacene i Inkariket var mumiene til de døde keiserne. De tillot stammene de erobret å tilbe sine egne guder så lenge stammene ble enige om å tilbe inkagudene som øverste. Inkaene holdt religiøse festivaler hver måned.

Hva ble inkatemplene brukt til?

Det var imperiets religiøse sentrum og var forbeholdt Sapa Inca, hans nærmeste familie, prester og de utvalgte kvinnene til å tilbeSelv om det var ment å være et senter for pilegrimsvandring, fikk folk ikke gå inn. Coricancha var en praktfull bygning, et arkitektonisk vidunder.

Hvilken gud var den viktigste for inkaene Hvorfor?

Inti ble ansett som den viktigste guden. Inka-keiserne ble antatt å være de lineære etterkommerne av solguden. Kon var guden for regn og vind som kom fra sør. Han var en sønn av Inti og Mama Killa.

Hvordan påvirket religion inkaene?

Inkaene var et veldig religiøst folk; deres religiøse tro var dypt forankret i livene deres, alt de gjorde hadde en religiøs betydning. De var tolerante overfor troen til menneskene de erobret så lenge de æret inkaguder fremfor alle gudene deres, de innlemmet til og med guder fra andre kulturer.

Anbefalt: