Logo no.boatexistence.com

Er møllkuler giftige?

Innholdsfortegnelse:

Er møllkuler giftige?
Er møllkuler giftige?

Video: Er møllkuler giftige?

Video: Er møllkuler giftige?
Video: [ENG] Gardeners secrets Tansy against aphids, Colorado beetle, ants, ticks, whitefly, swollen 2024, Kan
Anonim

Kjemikaliene i møllkuler er giftige for mennesker og kjæledyr. Folk blir utsatt for kjemikaliene i møllkuler ved å inhalere røyken. … Langvarig eksponering for møllkuler kan også forårsake lever- og nyreskade.

Er det skadelig å puste møllkuler?

Inhalering av naftalen kan forårsake hud- og øyeirritasjon; gastrointestinale symptomer, som kvalme, oppkast, magekramper og diaré; nevrologiske symptomer, som forvirring, opphisselse og kramper; nyreproblemer, som akutt nyrestans; og hematologiske egenskaper, som ikterus og alvorlig anemi …

Kan møllkuler drepe deg?

En aktiv ingrediens i noen møllkuler er naftalen. Ved svelging kan naftalen skade røde blodlegemer, forårsake nyreskade og mange andre problemer. Det kan påvirke hvordan blod frakter oksygen til hjertet, hjernen og andre organer. Det kan også forårsake kvalme, oppkast, magesmerter, anfall og koma.

Kan du sove i et rom med møllkuler?

' og svaret på dette spørsmålet er yes, potensielt. I følge National Pesticide Information Center (NPIC) kan kjemikaliene som brukes i møllkuler være giftige for mennesker og kjæledyr, og ettersom mennesker blir eksponert for disse kjemikaliene som frigjøres som giftige gasser i hjemmets luftrom.

Hvorfor er møllballer forbudt?

Eksponering for naftalen-møllkuler kan forårsake akutt hemolyse (anemi) hos personer med glukose-6-fosfatdehydrogenase-mangel. IARC klassifiserer naftalen som mulig kreftfremkallende for mennesker og andre dyr (se også gruppe 2B). … Møllkuler som inneholder naftalen har vært forbudt i EU siden 2008.

Anbefalt: