Logo no.boatexistence.com

Er sølvacetylid eksplosivt?

Innholdsfortegnelse:

Er sølvacetylid eksplosivt?
Er sølvacetylid eksplosivt?

Video: Er sølvacetylid eksplosivt?

Video: Er sølvacetylid eksplosivt?
Video: Зимородок 2 сезон. Ньюхет пришла и выгнала Ифаката на улицу. Турецкий сериал. Yalı çapkını. 2024, Juli
Anonim

Rent sølvacetylid er et uvanlig eksplosiv fordi det i prinsippet ikke produserer gass når det eksploderer (se ligningen nedenfor), selv om det i praksis er små mengder hydrogen, nitrogen og karbon Dioksid utvikles vanligvis på grunn av tilstedeværelsen av urenheter.

Hva brukes sølvacetylid til?

Sølvacetylid kan dannes på overflaten av sølv eller høysølvlegeringer, f.eks. i rør brukt til transport av acetylen, hvis det ble brukt sølvlodding i skjøtene deres.

Hva reagerer acetylen voldsomt med?

Acetylen reagerer voldsomt med OKSIDERINGSMIDLER (som PERKLORATER, PEROKSIDER, PERMANGANATER, KLORATER, NITRATER, KLOR, BROM og FLUOR).

Eksploderer sølv i vann?

Sølv reagerer ikke med rent vann. Den er stabil i både vann og luft. Dessuten er den syre- og basebestandig, men den korroderer når den kommer i kontakt med svovelforbindelser. Under normale forhold er sølv vannuløselig.

Hva er farene ved sølv?

Foruten argyria og argyrose, kan eksponering for løselige sølvforbindelser gi andre toksiske effekter, inkludert lever- og nyreskade, irritasjon av øyne, hud, luftveier og tarm, og endringer i blodceller. Metallisk sølv ser ut til å utgjøre minimal risiko for helsen.

Anbefalt: