Logo no.boatexistence.com

Skal jeg skrive ned mine påtrengende tanker?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg skrive ned mine påtrengende tanker?
Skal jeg skrive ned mine påtrengende tanker?

Video: Skal jeg skrive ned mine påtrengende tanker?

Video: Skal jeg skrive ned mine påtrengende tanker?
Video: The 6 Most Common Types of Intrusive Thoughts 2024, Kan
Anonim

Skriv ned dine påtrengende tanker. Når du legger merke til en påtrengende tanke, skriv ned den spesifikke tanken eller bildet du nettopp opplevde. Dette har to fordeler: For det første tvinger det deg til å senke tankegangen din og en tendens til å bekymre deg fordi du ikke kan skrive på langt nær så raskt som du kan tenke deg.

Hjelper det å skrive ned dine påtrengende tanker?

Når du begynner å bli besatt, skriv ned alle tankene eller tvangshandlingene dine. Fortsett å skrive mens OCD-trangene fortsetter, med sikte på å registrere nøyaktig hva du tenker, selv om du gjentar de samme frasene eller de samme trangene om og om igjen. Å skrive alt ned vil hjelpe deg å se hvor repeterende tvangstankene dine er

Betyr påtrengende tanker at du vil gjøre dem?

Påtrengende tanker er ofte det vi kaller ' ego-dystoniske': de er det motsatte av det vi faktisk ønsker og har til hensikt å gjøre. De kan være sjokkerende og skremmende, men de fleste av oss vet at de ikke betyr noe, og vi er i stand til å børste dem bort.

Bør du diskutere påtrengende tanker?

Tilbakevendende påtrengende tanker som du har vært opptatt av bør ikke slippes løs Det er viktig å snakke om dem med en profesjonell før de blir et problem som er mye verre. De kan for eksempel utvikle seg til en avhengighet, angst eller et annet psykisk helseproblem.

Hvordan reagerer du på påtrengende tanker?

Vær oppmerksom på de påtrengende tankene; godta dem og la dem komme inn, og la dem gå videre. Ikke frykt tankene; tanker er bare det-tanker. Ikke la dem bli mer enn det. Ta påtrengende tanker mindre personlig, og gi slipp på din følelsesmessige reaksjon på dem.

Anbefalt: