Logo no.boatexistence.com

Hvordan lage alfacellulose?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage alfacellulose?
Hvordan lage alfacellulose?

Video: Hvordan lage alfacellulose?

Video: Hvordan lage alfacellulose?
Video: How to make STIRLING Engine | Amazing Science Project | Homemade | DIY 2024, Juli
Anonim

Alfacellulose ble fremstilt ved maserasjon av rishalm med etanol, delignifisering med 3,5 % natriumhydroksid, ekstraksjon av alfacellulose med 17,5 % natriumhydroksid og bleking med hydrogenperoksid 20 %.

Hvordan lages alfacellulose?

Alpha Cellulose er byggesteinene i tremasse; den består av flere sukkermolekyler bundet sammen for å danne en kjede Under papirfremstillingsprosessen brytes denne kjeden ned, foredles for å fjerne uønskede elementer (som lignin) og omdannes deretter for å gi styrke til det ferdige arket.

Hva er alfacellulose?

Alfacellulose er hovedkomponenten i tre- og papirmasse. Den kan skilles fra de andre komponentene ved å bløtlegge massen i en 17,5 % løsning av natriumhydroksid.

Hva er alfacellulose og betacellulose?

Generelt indikerer alfa- cellulosen udegradert celluloseinnhold med høyere molekylvekt i massen; beta-cellulose indikerer at av unedbrutt cellulose, og gamma-cellulosen består hovedsakelig av hemicellulose.

Kan vi lage cellulose?

Produserte cellulosefibre kommer fra planter som blir bearbeidet til en masse og deretter ekstrudert på samme måte som syntetiske fibre som polyester eller nylon. Rayon eller viskose er en av de vanligste "produserte" cellulosefibrene, og den kan lages av tremasse.

Anbefalt: