Logo no.boatexistence.com

Er sikkim et ord?

Innholdsfortegnelse:

Er sikkim et ord?
Er sikkim et ord?

Video: Er sikkim et ord?

Video: Er sikkim et ord?
Video: Афины — греческий образ жизни. Легко тут ли жить? И конечно достопримечательности 2024, Kan
Anonim

Stat i det østlige India som har Gangtok som hovedstad.

Hva er meningen med ordet Sikkim?

Toponymi. Opprinnelsesteorien til navnet Sikkim er at det er en kombinasjon av to Limbu-ord: su, som betyr «ny», og khyim, som betyr «palass» eller «hus». … Lepcha-folket, de opprinnelige innbyggerne i Sikkim, k alte det Nye-mae-el, som betyr "paradis ".

Hva er stavemåten for Sikkim?

Sikkim / (ˈsɪkɪm) / substantiv. en delstat NE India, tidligere en uavhengig stat: under britisk kontroll (1861–1947); ble et indisk protektorat i 1950 og en administrativ avdeling av India i 1975; ligger i Himalaya, og stiger til 8600 m (28 216 fot) ved Kanchenjunga i nord.

Var Sikkim et land?

I utgangspunktet forble Sikkim et uavhengig land, inntil det fusjonerte med India i 1975 etter en avgjørende folkeavstemning. Mange bestemmelser i den indiske grunnloven måtte endres for å imøtekomme de internasjonale traktatene og mellom Sikkim og India.

Hvorfor Sikkim kalles paradis?

Sikkim er en fjellrik indisk stat i Himalaya som grenser til landene Nepal, Kina og Bhutan. Dette stedet er ekstremt vakkert og kan skilte med den grønneste staten i India. … Urbefolkningen Lepcha kaller Sikkim som Nye-mae-el, som betyr "paradis ".

Anbefalt: