Logo no.boatexistence.com

Hva gjør s altholdig ledning mulig?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør s altholdig ledning mulig?
Hva gjør s altholdig ledning mulig?

Video: Hva gjør s altholdig ledning mulig?

Video: Hva gjør s altholdig ledning mulig?
Video: Normal Saline vs Balanced Fluids — What Does Recent Literature Say? 2024, Kan
Anonim

I det perifere nervesystemet er s altledning muliggjort av en serie morfologisk og molekylært distinkte underdomener i begge aksoner og deres assosierte myeliniserende Schwann-celler.

Hva gjør s altholdig ledning mulig quizlet?

Prosessen ved som hvis isolerende myelin er tilstede på et akson så vil nerveimpulsene som ledes "hoppe" fra gap til gap i myelinlaget. S alta på spansk=hopp.

Hva forårsaker s altholdig ledning?

Elektriske signaler beveger seg raskere i aksoner som er isolert med myelin. … Handlingspotensialer som beveger seg nedover aksonet "hopper" fra node til node. Dette kalles s altende ledning som betyr "å hoppe." S alterende ledning er en raskere måte å reise nedover et akson enn å reise i et akson uten myelin.

Hvor er det mest sannsynlig at s altholdig ledning finner sted?

Distribusjon. S alterende ledning forekommer mye i de myelinerte nervefibre til virveldyr, men ble senere oppdaget i et par mediale myeliniserte kjempefibre av Fenneropenaeus chinensis og Marsupenaeus japonicus reker, samt i en median kjempefiber av en meitemark.

Hvorfor er s altholdig ledning viktig?

S alterende ledning gir to fordeler fremfor ledning som skjer langs et akson uten myelinskjeder. For det første sparer det energi ved å redusere bruken av natrium-kalium-pumper i den aksonale membranen. For det andre, den økte hastigheten som denne ledningsmåten gir, lar organismen reagere og tenke raskere

Anbefalt: