Logo no.boatexistence.com

Hva betyr innsetting av velamentøs ledning?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr innsetting av velamentøs ledning?
Hva betyr innsetting av velamentøs ledning?

Video: Hva betyr innsetting av velamentøs ledning?

Video: Hva betyr innsetting av velamentøs ledning?
Video: Velamentous insertion of the umbilical cord 2024, Kan
Anonim

Velamentøs ledningsinnsetting er en unormal ledningsinnsetting der navlekarene divergerer når de traverserer mellom amnion og chorion før de når placenta Med en rapportert forekomst på 1 % i singleton graviditeter, har det vært assosiert med flere obstetriske komplikasjoner.

Hvor alvorlig er innsetting av velamentøs ledning?

Velamentøs ledningsinnsetting kan forårsake vasa previa, som betyr at de ubeskyttede blodårene ligger mellom babyen og morens fødselskanal. Når fødselen begynner, kan blodårene knekke, noe som gjør at babyen risikerer risiko for alvorlig blodtap.

Ves innsetting av velamentøs snor som høy risiko?

Det er imidlertid høy risiko for blødning, eller blodtap, for spedbarn med innsetting av velamentøs ledning fordi navlestrengens blodårer er ubeskyttet av navlevev. Generelt kan unormal ledningsinnsetting føre til at morkaken utvikler seg unorm alt.

Hva gjør du hvis du har en velamentøs ledning?

Hvordan vil jeg bli behandlet for innsetting av velamentøs ledning? Hvis du har innsatt en velamentøs ledning, vil omsorgspersonen overvåke babyen din og morkaken nøye med ultralyd Noen utøvere anbefaler også regelmessige (vanligvis ukentlig) ikke-stresstesting. Under fødselen vil babyen din motta kontinuerlig fosterovervåking.

Bør jeg bekymre meg for Velamentous-snor?

En velamentøs innsetting er en sjelden navlestrengsavvik som kan kreve overvåking under svangerskapet, men heldigvis, med riktig pleie, er sjansene for at det vil bli problematisk for svangerskapet eller babyen din er lav.

Anbefalt: