Logo no.boatexistence.com

Vil du ikke ha noen betenkeligheter?

Innholdsfortegnelse:

Vil du ikke ha noen betenkeligheter?
Vil du ikke ha noen betenkeligheter?

Video: Vil du ikke ha noen betenkeligheter?

Video: Vil du ikke ha noen betenkeligheter?
Video: Prince Harry Surprises Veteran with Heartfelt Gesture 👏❤️ 2024, Kan
Anonim

Ordformer: betenkeligheter Hvis du ikke har noen betenkeligheter med å gjøre noe, er du ikke bekymret for at det kan være feil på en eller annen måte.

Har du noen betenkeligheter med mening?

Å ha noen eller visse nøling, bekymringer, uro eller samvittighetskvaler (om noe eller noen). (Også ofte brukt i negativ retning for å bety det motsatte.) Jeg vet det er feil å føle det slik, men jeg har ingen betenkeligheter med å fortelle sjefen min at jeg er syk hvis det betyr at jeg kan ha en langhelg.

Hvordan bruker du betenkeligheter i en setning?

Qualms-setningseksempel

  1. Han hadde betenkeligheter med samvittighet. …
  2. Han hadde ingen betenkeligheter med å bestille middag til henne når hun gikk ut med dem eller fortelle henne hva hun skulle gjøre med livet hennes. …
  3. Jeg føler ingen betenkeligheter med å bruke den på folk som skrev og stemte for regelen.

Hva er synonymet til betenkeligheter?

Noen vanlige synonymer til qualm er kompunction, demur og skrupler. Mens alle disse ordene betyr "en tvil om hva man gjør eller kommer til å gjøre", innebærer betenkeligheter en urolig frykt for at man ikke følger sin samvittighet eller bedre dømmekraft.

Hvor kom ordet betenkeligheter fra?

Roten til denne "kvalmen" var den gamle engelske "qualm", avledet fra germanske røtter som betyr "pine, tortur eller død" Denne "kvalmen" er nå foreldet, men var tilsynelatende nært beslektet med de samme røttene som ga oss vårt moderne engelske verb "to quell", som opprinnelig betydde "å drepe", men som senere ble utvannet til …

Anbefalt: