Logo no.boatexistence.com

Hva betyr surplice?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr surplice?
Hva betyr surplice?

Video: Hva betyr surplice?

Video: Hva betyr surplice?
Video: What Is a Subpoena And How Does It Work? 2024, Juli
Anonim

A surplice er en liturgisk drakt fra den vestlige kristne kirke. Overflaten er i form av en tunika av hvitt lin eller bomullsstoff, som når til knærne, med brede eller moderat brede ermer. Det var opprinnelig et langt plagg med åpne ermer som nådde nesten bakken.

Hva betyr surplice i klær?

substantiv. en løstsittende, bredermet hvit drakt, båret over tjukken av prester og korister. et plagg der de to halvdelene av fronten krysser diagon alt.

Hva er surplice fit?

sur·plice. (sûr′plĭs) En løstsittende, hvit kirkekjole med vide ermer, båret over en kasse. adj. Angir et plagg med en V-formet utringning der stoffet fra den ene siden av plagget diagon alt overlapper stoffet fra den andre siden før det sås sammen.

Hva er en kassedefinisjon?

: et tettsittende ankellangt plagg som bæres spesielt i romersk-katolske og anglikanske kirker av presteskapet og av lekfolk som hjelper til med tjenester.

Hva bæres plagget over en sokk?

Surplice: et løst, hvitt linplagg med lange hengende ermer som bæres over buksen, men vanligvis kortere. Et prosesjonsplagg. Tabard: et langt, ganske tett-ermet eller ermeløst plagg båret av Bachelors of Art, Medicine og Canon Law; ermene kan være brede, ende ved albuene og spisse.

What does surplice mean

What does surplice mean
What does surplice mean
33 relaterte spørsmål funnet

Anbefalt: