Logo no.boatexistence.com

Har prioner viroider?

Innholdsfortegnelse:

Har prioner viroider?
Har prioner viroider?

Video: Har prioner viroider?

Video: Har prioner viroider?
Video: Почему Земля - это тюрьма, и как из неё выбраться 2024, Kan
Anonim

Prioner er smittsomme partikler som ikke inneholder nukleinsyrer, og viroider er små plantepatogener som ikke koder for proteiner.

Er viroider og prioner mikrober?

Viroider består av små, nakne ssRNA-er som forårsaker sykdommer i planter. Virusoider er ssRNA som krever andre hjelpevirus for å etablere en infeksjon. Prioner er proteinholdige smittsomme partikler som forårsaker overførbare spongiforme encefalopatier. Prioner er ekstremt motstandsdyktige mot kjemikalier, varme og stråling.

Lever prioner og viroider?

Virus, prioner og viroider er ikke-levende organismer som krever en levende cellulær vert for å reprodusere seg. De kan ikke gjøre det på egenhånd. Disse parasittene kan bare være en RNA-streng, som i en viroid, eller en DNA-lengde innelukket i et proteinskall, som i et virus.

Hvordan er prioner og virus forskjellige?

Prioner er mindre enn virus og kan bare sees gjennom et elektronmikroskop når de har samlet seg og dannet en klynge. Prioner er også unike ved at de ikke inneholder nukleinsyre, i motsetning til bakterier, sopp, virus og andre patogener.

Hvor finnes viroider?

Viroider er plantepatogener med økonomisk betydning. Viroide genomer er ekstremt små i størrelse, bare rundt 300 nukleotider. Viroider er funnet i landbruksprodukter, som poteter, tomater, epler og kokosnøtter.

Anbefalt: