Logo no.boatexistence.com

Er klorofyll mest polare?

Innholdsfortegnelse:

Er klorofyll mest polare?
Er klorofyll mest polare?

Video: Er klorofyll mest polare?

Video: Er klorofyll mest polare?
Video: За ЭТИ орхидеи я не переживаю, полечила, НАПОИЛА, адаптирую. НОВЫЕ орхидеи в моей коллекции 2024, Kan
Anonim

Molekylær struktur og polaritet Skillene mellom klorofyllene, som er mer polare enn β-karoten, er små: klorofyll a har en metylgruppe (Y=CH3) i en posisjon hvor klorofyll b har et aldehyd (Y=CHO). Dette gjør klorofyll b litt mer polar enn klorofyll a.

Er klorofyll polar?

Husk at klorofyller og karotenoider er hydrofobe eller ikke-polare og vil løses opp i mindre polare løsemidler, mens antocyaniner er ekstraherbare og løselige i mer polare løsemidler som vann.

Er spinat polar eller upolar?

En blandet løsning av heksaner og aceton må brukes fordi aceton er veldig polar, mens heksan er veldig upolar, og spinatbladene inneholder både ikke-polare og polare pigmenter i dem som er viktige i utvinningen og for videre analyse.

Er karotenoider polare?

Karotenoider er ikke-polare forbindelser, som er delt inn i to underklasser, dvs. mer polare forbindelser k alt xantofyller, eller oksykarotenoider, og de upolare hydrokarbonkarotenene.

Er xantofyll polar eller upolar?

Xantofyller er veldig polare ettersom de inneholder alkohol-, keton-, aldehyd-, syre- eller epoksidgrupper, og kan derfor ekstraheres med etylalkohol eller blandinger av etylalkohol og relativt sett mindre polare løsningsmidler, slik som kloroform (Houghton og Raman, 1998).

Anbefalt: