Logo no.boatexistence.com

Hvem gjelder mifid ii?

Innholdsfortegnelse:

Hvem gjelder mifid ii?
Hvem gjelder mifid ii?

Video: Hvem gjelder mifid ii?

Video: Hvem gjelder mifid ii?
Video: Hvem er vi når det virkelig gjelder? - Litteraturhuset 20.08.2020 2024, Kan
Anonim

MIFID II gjelder også for Europeiske tilbydere av MiFID-tjenester i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS)1, for eksempel investeringsforv altere av pensjonsfond, europeiske firmaer som leverer MiFID-tjenester og til en viss grad kredittinstitusjoner.

Hvilke firmaer gjelder MiFID for?

(1) (oppsummert) et firma som MiFID ville gjelde for hvis det hadde sitt hovedkontor eller registrerte kontor i EØS inkludert, bare for enkelte formål, en kredittinstitusjon og kollektiv porteføljeforv altning investeringsselskap.

Gjelder MiFID II for oss?

Det korte svaret er dessverre “det kommer an på” Mange av de nye reglene under MiFID II kan påvirke amerikanske finansfirmaer enten direkte eller indirekte.… For øyeblikket gjelder ikke MiFID II for investeringsforv altere som utelukkende utfører kollektiv porteføljeforv altning av alternative investeringsfond (“AIF”) og UCITS.

Hvilke firmaer er underlagt MiFID II?

MiFID II styrer levering av investeringstjenester i finansielle instrumenter. Den gjelder for investeringsbedrifter, formuesforv altere, meglerforhandlere, produktprodusenter og kredittinstitusjoner som er autorisert til å utføre MiFID-aktiviteter.

Gjelder MiFID II for Asia?

Det kommer ikke som noen overraskelse at virkningen av lovgivningen strekker seg utover EU (inkludert EØS) til andre regioner, for eksempel Asia-Stillehavet. Selv om MiFID II-restriksjonene ikke vil være direkte gjeldende for APAC-firmaer, vil de ha en indirekte effekt på virksomheten deres.

Anbefalt: