Logo no.boatexistence.com

Gjelder mifid for forsikringsselskaper?

Innholdsfortegnelse:

Gjelder mifid for forsikringsselskaper?
Gjelder mifid for forsikringsselskaper?

Video: Gjelder mifid for forsikringsselskaper?

Video: Gjelder mifid for forsikringsselskaper?
Video: Killik Explains: What MiFID II means for you 2024, Kan
Anonim

Både MiFID II og IDD kan være relevante for banker og forsikringsselskaper hvis de enten er produktleverandører eller distributører av de respektive produktene.

Gjelder MiFID II for forsikringsselskaper?

IDD introduserer spesifikke krav for distributører av IBI-produkter. Disse kravene, som i hovedsak er endringer drevet av direktivet om markeder for finansielle instrumenter II ("MiFID II"), forplikter forsikringsdistributører til å handle i beste interesse for kunder som kjøper IBI-produkter.

Gjelder MiFID for forsikring?

Selv om artikkel 2 i direktivet om markeder for finansielle instrumenter (MiFID) gjør det klart at liv-, skade- og gjenforsikringsforetak er unntatt fra direktivets bestemmelser, påvirker MiFID forsikringsselskaper på flere måter.

Hvilke firmaer gjelder MiFID for?

(1) (oppsummert) et firma som MiFID ville gjelde for hvis det hadde sitt hovedkontor eller registrerte kontor i EØS inkludert, bare for enkelte formål, en kredittinstitusjon og kollektiv porteføljeforv altning investeringsselskap.

Hvem gjelder MiFID II?

MiFID II dekker praktisk t alt alle eiendeler og profesjoner innen finansnæringen i EU MiFID II regulerer handel utenfor børser og OTC, og skyver det i hovedsak til offisielle børser. Økt åpenhet om kostnader og bedre journalføring av transaksjoner er blant MiFID IIs nøkkelforskrifter.

Anbefalt: