Logo no.boatexistence.com

Hvem gjelder vergemål for?

Innholdsfortegnelse:

Hvem gjelder vergemål for?
Hvem gjelder vergemål for?

Video: Hvem gjelder vergemål for?

Video: Hvem gjelder vergemål for?
Video: Having A Guardian Appointed In A Guardianship Proceeding Can Be Harsh (aka “Interdiction”) 2024, Kan
Anonim

Personer som er underlagt vergemål er mindreårige eller uføre voksne som har en rettsoppnevnt verge, mangler tilstrekkelig forståelse eller kapasitet til å ta eller kommunisere ansvarlige personlige avgjørelser, og som har en manglende evne til å møte personlige behov for medisinsk behandling, ernæring, klær, husly eller sikkerhet.

Hvem kan oppnevnes som verge?

A. En verge kan oppnevnes ved domstol (i tilfelle foreldres død eller foreldre har forlatt barnet sitt) etter å ha fulgt forsvarlig prosedyre i domstolen eller ved testamente (testamentarisk verge) der foreldrene ønsker noen som skal opptre som verge for barna deres etter deres død.

Hvem kan ikke være verge?

En person kan ikke oppnevnes verge hvis: Personen er inhabil (personen kan for eksempel ikke ta vare på seg selv). Personen er mindreårig. Personen har begjært seg konkurs i løpet av de siste 7 årene.

Kan en verge være et familiemedlem?

En verge kan være en pårørende- eller slektspleier, en familievenn eller en autorisert omsorgsperson som har et etablert og positivt forhold til barnet eller den unge.

Hvordan blir du noens verge?

Hvordan bli verge. Du må gå gjennom en rettsprosess for å bli noens verge. Selv om personen allerede har samtykket til at du blir deres verge, må du få en rettskjennelse for at vergemålet ditt skal være lovlig. Først må du sende inn en begjæring til retten og betale innleveringsgebyret.

Anbefalt: