Logo no.boatexistence.com

Hva gjør sommeren varm og lys?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør sommeren varm og lys?
Hva gjør sommeren varm og lys?

Video: Hva gjør sommeren varm og lys?

Video: Hva gjør sommeren varm og lys?
Video: Why is summer hot and winter cold? 2024, Kan
Anonim

Om sommeren treffer solens stråler jorden i en bratt vinkel. Lyset sprer seg ikke så mye, og øker dermed mengden energi som treffer et gitt sted. De lange dagslysetimene gir også jorden god tid til å nå varme temperaturer.

Hva gjør dagene varme og lyse?

Kjernen av solen er så varm og det er så mye trykk, kjernefysisk fusjon finner sted: hydrogen endres til helium. Kjernefusjon skaper varme og fotoner (lys). … Mengden solvarme og lys er nok til å lyse opp jordens dager og holde planeten vår varm nok til å støtte liv.

Hvilke to grunner forklarer hvorfor det er varmere om sommeren enn om vinteren?

Separasjonen mellom jord og sol er størst i begynnelsen av juli og minst i begynnelsen av januar. Mer direkte sollys og lengre varighet på dagtid i sommermånedene gjør sommeren varmere enn vinteren.

Hvorfor er det varmere om sommeren for barn?

Hvorfor det oppstår: Sommeren gir varmere vær på grunn av hellingen av jordaksen Om sommeren i USA er den nordlige halvkule mer tiltegnet mot solen, mens den sørlige Halvkulen vippes bort fra solen, og skaper vinter i regioner som Sør-Amerika og Australia.

Hva gjør været varmt eller kaldt?

Været på jorden er forårsaket av varme fra solen og luftens bevegelse. … Varm luft stiger, og kald luft strømmer deretter inn under for å erstatte den. Denne luftbevegelsen kaller vi vind. Vind gir endringer i været, for eksempel klar sol eller kraftig regn.

Anbefalt: