Logo no.boatexistence.com

Hva er highlife-beat?

Innholdsfortegnelse:

Hva er highlife-beat?
Hva er highlife-beat?

Video: Hva er highlife-beat?

Video: Hva er highlife-beat?
Video: HAVA x DARDAN - HIGH 2024, Kan
Anonim

Highlife er en musikk sjanger som startet i dagens Ghana på 1800-tallet, i løpet av sin historie som en koloni i det britiske imperiet. … Highlife er preget av jazzy horn og flere gitarer som leder bandet. Nylig har den fått en uptempo, synth-drevet lyd.

Hva betyr highlife i musikk?

: dansemusikk av vestafrikansk opprinnelse som kombinerer synkoperte afrikanske rytmer med elementer av jazz.

Hva er nigeriansk highlife-musikk?

Igbo highlife er en samtidsmusikalsk sjanger som kombinerer highlife og tradisjonell Igbo-musikk Den startet først i den sørøstlige regionen av Nigeria, på 1920-tallet i Lagos. Sjangeren er først og fremst gitarbasert musikk, med en sjelden karakteristisk blanding av horn og vokalrytmer.

Hvorfor kalles det highlife?

Da den først dukket opp i det koloniale Afrika, var highlife-musikk tydelig assosiert med Ghanas aristokrati, fordi den først og fremst ble fremført på eksklusive klubber langs Ghanas kyst De fleste ghanesere hadde ikke rikdommen eller sosial status for å komme inn på disse konsertlokalene, så musikken fikk den navnet «highlife».

Hvem oppfant highlife-musikk?

Highlife, type vestafrikansk populærmusikk og dans som oppsto i Ghana på slutten av 1800-tallet, spredte seg senere til det vestlige Nigeria, og blomstret i begge land på 1950-tallet. Den tidligste formen for highlife ble først og fremst fremført av brassband langs den ghanesiske kysten.

Anbefalt: