Logo no.boatexistence.com

Er i fluorescerende lyspærer?

Innholdsfortegnelse:

Er i fluorescerende lyspærer?
Er i fluorescerende lyspærer?

Video: Er i fluorescerende lyspærer?

Video: Er i fluorescerende lyspærer?
Video: T8 Fluorescent Tube LED 1200mm,t8 Fluorescent Tube Light 18W,T8 LED Tube Lights,China Best Factory 2024, Juli
Anonim

Kompakte fluorescerende lyspærer (CFL) og kvikksølv. Kvikksølv er et essensielt element i driften av fluorescerende lys; det lar pærene være en effektiv lyskilde. Fordi CFL-er inneholder spormengder kvikksølv, er det viktig å lære deg selv om riktig bruk, resirkulering og avhending av disse produktene.

Hva er dårlig med fluorescerende lys?

The Bad: Lysrør og CFL-pærer inneholder en liten mengde kvikksølvgass (ca. 4 mg) – som er giftig for nervesystemet vårt, lungene og nyrene. Så lenge pærene forblir intakte, er kvikksølvgassen ingen trussel.

Hva er inne i et lysstoffrør?

Et lysrør består av et glassrør fylt med en blanding av argon og kvikksølvdamp. … Innsiden av røret er belagt med fosfor, stoffer som absorberer ultrafiolett stråling og fluorescerer (utstråler energien som synlig lys).

Er gassen i fluorescerende lys farlig?

kvikksølvdamp kan absorberes gjennom huden eller inhaleres; det kan forårsake nevrologisk skade på voksne, barn og fostre. I tillegg forsvinner ikke farene for kvikksølvdamp som slippes ut i miljøet over tid.

Hva skjer hvis du puster inn fluorescerende lyspære?

Kviksølv i CFL-er er tilstede som elementært (eller metallisk) kvikksølv. Når den er inhalert, kvikksølvdampen kan skade sentralnervesystemet, nyrene og leveren Disse giftige effektene er grunnen til at ethvert kvikksølvsøl bør håndteres forsiktig, inkludert et som er et resultat av en CFL-brudd.

Anbefalt: