Logo no.boatexistence.com

Hva er seronegative leddgikt?

Innholdsfortegnelse:

Hva er seronegative leddgikt?
Hva er seronegative leddgikt?

Video: Hva er seronegative leddgikt?

Video: Hva er seronegative leddgikt?
Video: Артрит, артроз, ревматизм. Причины и стратегия излечения 2024, Kan
Anonim

Synonymer: seronegativ spondylartropati, spondyloartrose. En heterogen gruppe av inflammatoriske revmatiske sykdommer med overveiende involvering av aksiale og perifere ledd og entesitt (betennelse på stedet for innføring av sener og leddbånd til bein).

Hva betyr seronegativ artropati?

En seronegativ test for revmatoid artritt betyr at en person tester negativt for revmatoid faktor (RF) og sykliske citrullinerte peptider (CCP).

Hva forårsaker seronegativ leddgikt?

Risikofaktorer for seronegativ revmatoid artritt

Røyking . Eksponering for visse kjemikalier, mineraler og luftforurensninger . Sex (70 % av personer med RA er kvinner) Alder (RA er ofte funnet hos personer mellom 40 og 60 år)

Hva betyr seronegativ spondyloartritt?

Seronegativ spondyloartritt er en samlebetegnelse for autoimmune, inflammatoriske sykdommer som involverer både leddene og entesene (stedene der leddbånd og sener festes til beinene).

Hva forårsaker seronegativ spondyloartropati?

Spondyloartropati kan utvikles i forbindelse med gastrointestinale tilstander (noen ganger k alt enteropatisk leddgikt) som inflammatorisk tarmsykdom Oversikt over inflammatorisk tarmsykdom Inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som inkluderer Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, er en tilbakefallende og remitterende …

Anbefalt: