Logo no.boatexistence.com

Hvordan superledere brukes i mri?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan superledere brukes i mri?
Hvordan superledere brukes i mri?

Video: Hvordan superledere brukes i mri?

Video: Hvordan superledere brukes i mri?
Video: Другие сверхспособности сверхпроводимости 2024, Kan
Anonim

Tomsic forklarer at MR-er for tiden bruker niobiumtitan-superledere som avkjøles i et bad med flytende helium Det flytende heliumet hjelper til med å forhindre magnetslukninger der magneten øker i temperatur på grunn av lokal overoppheting og kan forårsake skade. Noen MR-maskiner opplever problemet oftere enn andre.

Hvorfor brukes superledende magnet i MR?

Superledende MR-magneter bruker en solenoidformet spole laget av legeringer som niob/titan eller niob/tinn omgitt av kobber. Disse legeringene har - egenskapen til null motstand mot elektrisk strøm når de kjøles ned til rundt 10 kelvin. Spolen holdes under denne temperaturen med flytende helium.

Hvordan brukes superledere?

Superledende materialer har blitt brukt eksperimentelt for å øke hastigheten på forbindelsene mellom databrikker, og superledende spoler muliggjør de svært kraftige elektromagnetene som fungerer i noen av magnetresonansavbildningene (MRI) maskiner som brukes av leger for å undersøke bløtvev inne i pasientene.

Hvorfor er de vanligste MR-systemene superledende?

De fleste MR-systemer bruker superledende magneter. Den primære fordelen er at en superledende magnet er i stand til å produsere et mye sterkere og stabilt magnetfelt enn de to andre typene (resistive og permanente) vurdert nedenfor.

Hva er MR-superledere laget av?

De superledende delene av de fleste nåværende magneter er sammensatt av niobium-titan. Dette materialet har en kritisk temperatur på 10 kelvin og kan superlede på opptil ca. 15 teslaer.

Anbefalt: