Logo no.boatexistence.com

Av en jury av jevnaldrende?

Innholdsfortegnelse:

Av en jury av jevnaldrende?
Av en jury av jevnaldrende?

Video: Av en jury av jevnaldrende?

Video: Av en jury av jevnaldrende?
Video: Lena Waithe, A.V. Rockwell & Paula Newsome 2024, April
Anonim

"A Jury of Her Peers", skrevet i 1917, er en novelle av Susan Glaspell, løst basert på drapet på John Hossack i 1900 (ikke den berømte avskaffelsesmannen), som Glaspell dekket mens han jobbet som journalist for Des Moines Daily News.

Hva er meningen med A Jury of Her Peers?

Hvis noen er det, er det mer sannsynlig at han eller hun produserer både rettferdighet og en balansert dømmekraft. I Glaspells store historie er det en jury av "hennes" jevnaldrende fordi situasjonen er spesifikt kvinnelig … I stedet, for å ha en rettferdig dom, må hun prøves av kvinner (som de to kvinnene) i historien gjør).

Er A Jury of Her Peers en sann historie?

“A Jury of Her Peers” (1917) ble tilpasset fra et enakter med tittelen Trifles (1916), og det er basert på den faktiske drapsrettssaken mot Margaret Hossack, som ble funnet skyldig i første grads drap på ektemannen John. Susan Glaspell dekket Margaret Hossacks første rettssak som reporter for Des Moines Daily News.

Hva er ironien med A Jury of Her Peers?

Ironi i litteratur kan referere til å bruke ord på en annen måte enn deres faktiske betydning. Tittelen "A Jury of Her Peers" er ironisk fordi, selv om kvinnene, som er hennes sanne jevnaldrende, dømmer og bestemmer skjebnen til den siktede kvinnen, er de ikke en ekte rettsoppnevnt jury

Hvem drepte John Wright i A Jury of Her Peers?

Gjennom de to kvinnene, Mrs. Hale og Mrs. Peters, blir vi informert om at Minnie Wright drepte sin egen mann. Hun kv alte ham fordi han "kv alte" livet hennes.

Anbefalt: