Logo no.boatexistence.com

Hva spiser to forede spyttedyr?

Innholdsfortegnelse:

Hva spiser to forede spyttedyr?
Hva spiser to forede spyttedyr?

Video: Hva spiser to forede spyttedyr?

Video: Hva spiser to forede spyttedyr?
Video: Hva er bra å spise? | MatPrat 2024, Kan
Anonim

Den to-linjede spyttefuglen er en stadig mer vanlig skadedyr på gresstorv fra Georgia. Den vil livnære seg på alle torvgress, men den treffer tusenbeingresset spesielt hardt. Både voksne og nymfer lever av plantene ved å stikke deres nållignende nebb inn i stilken og suge ut saften.

Hva spiser spyttedyr?

Raskfakta

  • De lever av en rekke planter som prydgress, roser, krysantemum, kløver, jordbær, urter og mange andre hageplanter.
  • Spittlebug-nymfer stikker hull på plantestilkene og suger plantesaft.
  • I de fleste tilfeller, spesielt på ettårige og flerårige planter, er fôring av spyttedyr ikke skadelig for plantene.

Hvor lenge lever tolinjede spittlebugs?

Hvor lenge lever en to-linjet spyttebug? Voksne spittlebugs lever i 42 dager under optimale temperaturer på 22,23–35 C (72 F–95 F). Disse insektene har den korteste livssyklusen, med en ambisiøs livssyklus fra egg til nymfer på 50 dager, da deres overlevelse avhenger av den klimatiske tilstanden og det gunstige miljøet.

Er to-linjet Spittlebug dårlig for hagen?

Spittlebugs bruker det boblende stoffet som beskyttelse mot rovdyr, ekstreme temperaturer og uttørking. Spittlebug-skum kan være skjemmende, men en eller to av larvene vil ikke skade en plante nevneverdig I et stort antall vil spyttebugs imidlertid spise så mye saft at de kan svekke en plante og hemme dens vekst.

Hva gjør to-linjede spittlebugs?

Voksne to-linede spyttedyr produserer ikke spyttmasser, men vil hoppe og fly korte avstander når de blir forstyrretNår disse plen-ødeleggende insektene spiser, inkluderer den første skaden berørte områder med gulning av gress og deretter bruning. Under fôring injiseres et giftstoff som translokerer gjennom planten og forårsaker død.

Anbefalt: