Logo no.boatexistence.com

Hvilket inntak og uttak?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket inntak og uttak?
Hvilket inntak og uttak?

Video: Hvilket inntak og uttak?

Video: Hvilket inntak og uttak?
Video: Магнитные бури. Головокружение, слабость в ногах. Скорая помощь 2024, Kan
Anonim

Inntak og utgang (I&O) er målingen av væskene som kommer inn i kroppen (inntaket) og væskene som forlater kroppen (output). De to målene skal være like.

Hva er inntak og utgang?

Inntak og utgang (I&O) indikerer væskebalansen for en pasient. Målet er å ha like input og output. For mye tilførsel kan føre til væskeoverbelastning. For mye produksjon kan forårsake dehydrering. Begge situasjonene kan sette pasienten i fare for komplikasjoner.

Hva er norm alt inntak og utgang?

Det normale området for urinproduksjon er 800 til 2000 milliliter per dag hvis du har et norm alt væskeinntak på ca. 2 liter per dag. Imidlertid kan forskjellige laboratorier bruke litt forskjellige verdier.

Hvorfor overvåker vi I&O?

Nøyaktig måling og dokumentasjon av I&O-er er viktig fordi medisiner, intravenøs og væsketilførsel, diettbeslutninger og bestillinger av sondeernæringslege er basert på I&O 24-timers totaler. Tallene gir sanntidsdata som veileder daglig pleie av pasienten.

Hva bør væskeinngangen og -utgangen være?

For å opprettholde den nødvendige balansen mellom næringsstoffer, oksygen og vann, krever den voksne kroppen generelt et inntak på to til tre liter per dag, med omtrent samme effekt (Bannerman 2018).

Anbefalt: