Logo no.boatexistence.com

Var et recessivt gen?

Innholdsfortegnelse:

Var et recessivt gen?
Var et recessivt gen?

Video: Var et recessivt gen?

Video: Var et recessivt gen?
Video: How Mendel's pea plants helped us understand genetics - Hortensia Jiménez Díaz 2024, Juli
Anonim

Recessiv refererer til en type allel som ikke vil bli manifestert i et individ med mindre begge individets kopier av det genet har den spesielle genotypen.

Hva menes med recessiv?

Refererer til en egenskap som bare kommer til uttrykk når genotypen er homozygot; en egenskap som har en tendens til å være maskert av andre arvelige egenskaper, men som likevel vedvarer i en populasjon blant heterozygote genotyper. © Nature Education.

Hvordan får du et recessivt gen?

For å ha en autosomal recessiv lidelse arver du to muterte gener, ett fra hver forelder. Disse lidelsene overføres vanligvis av to bærere. Helsen deres påvirkes sjelden, men de har ett mutert gen (recessivt gen) og ett norm alt gen (dominant gen) for tilstanden.

Hvorfor kalles det recessivt gen?

I et par autosomale kromosomer er det to kopier av hvert gen, en fra hver forelder. Hvis ett av disse genene er unormale, kan det andre lage nok protein slik at det ikke utvikler seg noen sykdom. Når dette skjer, kalles det unormale genet recessivt.

Hva er eksempler på recessive gener?

Recessive alleler viser bare effekten hvis individet har to kopier av allelet (også kjent som homozygot?). For eksempel er allelen for blå øyne recessiv, derfor må du ha to kopier av 'blåøye'-allelen for å ha blå øyne.

Anbefalt: