Ved mitotisk cellesyklus?

Innholdsfortegnelse:

Ved mitotisk cellesyklus?
Ved mitotisk cellesyklus?

Video: Ved mitotisk cellesyklus?

Video: Ved mitotisk cellesyklus?
Video: Cellens liv (nb) 2024, Oktober
Anonim

Mitose er en prosess med nukleær deling i eukaryote celler som oppstår når en foreldrecelle deler seg for å produsere to identiske datterceller. … Mitose er konvensjonelt delt inn i fem stadier kjent som profase, prometafase, metafase, anafase og telofase.

Hva er stadiene i den mitotiske cellesyklusen?

I dag forstås mitose å involvere fem faser, basert på den fysiske tilstanden til kromosomene og spindelen. Disse fasene er profase, prometafase, metafase, anafase og telofase.

Hva er resultatet av en mitotisk cellesyklus?

Under mitose kondenserer kromosomene, som allerede har duplisert seg, og fester seg til spindelfibre som trekker en kopi av hvert kromosom til motsatte sider av cellen. Resultatet er to genetisk identiske datterkjerner.

Hva er det første stadiet av den mitotiske cellesyklusen?

Den første delen av den mitotiske fasen kalles karyokinesis, eller nukleær divisjon. Den andre delen av den mitotiske fasen, k alt cytokinese, er den fysiske separasjonen av de cytoplasmatiske komponentene i de to dattercellene.

Hva er de to mitotiske celleprosessene?

Mitose og cytokinese Under celledeling gjennomgår en celle to hovedprosesser. Først fullfører den mitose, hvor den dupliserte informasjonen som er innelukket i kjernen, fordeles mellom to datterkjerner. Cytokinesis skjer da, og deler cytoplasmaet og cellekroppen i to nye celler.

Anbefalt: