Logo no.boatexistence.com

Ved nordsjøen?

Innholdsfortegnelse:

Ved nordsjøen?
Ved nordsjøen?

Video: Ved nordsjøen?

Video: Ved nordsjøen?
Video: Champis i Nordsjøen 2024, Kan
Anonim

Nordsjøen er et hav av Atlanterhavet mellom Storbritannia, Norge, Jylland, Tyskland, Nederland, Belgia og Hauts-de-France. Et epirisk hav på den europeiske kontinentalsokkelen, den kobles til havet gjennom Den engelske kanal i sør og Norskehavet i nord.

Hvilket land ligger ved Nordsjøen?

Nordsjøen er avgrenset av kystlinjene til England, Skottland, Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike, og av imaginære linjer som avgrenser den vestlige nærmer seg Kanalen (5°W), det nordlige Atlanterhavet mellom Skottland og Norge (62°N, 5°W), og Østersjøen i de danske sundene (Kart …

Hva kaller nordmenn Nordsjøen?

De moderne navnene på havet på de andre lokale språkene er: dansk: Vesterhavet [ˈvestɐˌhɛˀvð̩] ("Vesthavet") eller Nordsøen [ˈnoɐ̯ˌsøˀn̩], nederlandsk: Noordzee, nederlandsk lavsaksisk: Noordzee, fransk: Mer du Nord, vestfrisisk: Noardsee, tysk: Nordsee, nedertysk: Noordsee, nordfrisisk: Weestsiie ("Vesthavet"), norsk: …

Hvilke land berører Nordsjøen?

Havet grenser til øya Storbritannia i sørvest og vest, Orknøyene og Shetlandsøyene i nordvest, Norge i nordøst, Danmark i øst, Tyskland og Nederland i sørøst, og Belgia og Frankrike i sør.

Er Nordsjøen grunt?

Nordsjøen er et grunt sokkelhav ved siden av Nord-Atlanteren med en gjennomsnittlig dybde på 80 m (maksimal vanndybde i den norske grøften er ca. 800 m) (se figur 1). Den er preget av en bred tilknytning til havet og av sterke kontinentale påvirkninger fra Nordvest-Europa.

Anbefalt: