Logo no.boatexistence.com

Hvilken muskel setter inn calcaneal sene?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken muskel setter inn calcaneal sene?
Hvilken muskel setter inn calcaneal sene?

Video: Hvilken muskel setter inn calcaneal sene?

Video: Hvilken muskel setter inn calcaneal sene?
Video: Meine bewährten Übungen gegen GENAU diese Fersenschmerzen 2024, Kan
Anonim

Akillessenen kalles også calcaneal-senen. gastrocnemius og soleusmusklene (leggmusklene) forenes til ett vevsbånd, som blir til akillessenen i den nedre enden av leggen. Akillessenen settes deretter inn i calcaneus.

Hvor setter calcaneal-senen seg inn?

Achillessene, også k alt calcaneal sene, sterk sene bak på hælen som forbinder leggmuskulaturen med hælen. Senen dannes av gastrocnemius- og soleusmuskulaturen (leggmusklene) og settes inn i hælbenet.

Hvilken muskel settes inn i calcaneus via akillessenen?

Soleus-muskelen, som ligger dypt/anteriort til de mediale og laterale gastrocnemius-muskelhodene, har sin opprinnelse på den bakre siden av tibia (midt tredjedel av den mediale grensen) og fibula (hode og kropp) og settes inn på calcaneus gjennom akillessenen (se figur 31.1).

Hvilken muskel setter inn ved hælen?

Gastrocnemius leggmuskelen er den mest overfladiske av leggmusklene. Den settes inn på hælbenet via akillessenen. Gastrocnemius-muskelen bøyer foten ved ankelleddet - det vil si at den peker foten nedover ved å bøye den i ankelleddet, for eksempel når du står på tærne.

Hva er opprinnelsen og innsettingen av akillessenen?

Anatomi. Calcaneal-senen stammer fra en bred aponeurotisk skjede fra den distale enden av gastrocnemius-muskelen … Senen er forbundet med soleus-muskelfibrene ca. 4 centimeter over ankelleddet. Til slutt går senen over ankelleddet og settes inn på den bakre overflaten av calcaneus.

Anbefalt: