Logo no.boatexistence.com

Er broglie-bølgelengden den samme som bølgelengden?

Innholdsfortegnelse:

Er broglie-bølgelengden den samme som bølgelengden?
Er broglie-bølgelengden den samme som bølgelengden?

Video: Er broglie-bølgelengden den samme som bølgelengden?

Video: Er broglie-bølgelengden den samme som bølgelengden?
Video: De Broglie Wavelength Problems In Chemistry 2024, Kan
Anonim

I henhold til bølge-partikkel-dualitet er De Broglie-bølgelengden en bølgelengde manifestert i alle objektene i kvantemekanikk som bestemmer sannsynlighetstettheten for å finne objektet på et gitt punkt av konfigurasjonsplassen.

Hva er forskjellen mellom bølgelengde og de Broglie-bølgelengde?

Nøkkelforskjellen mellom De Broglie-bølgelengden og bølgelengden er at De Broglie-bølgelengden beskriver bølgeegenskapene til en stor partikkel, mens bølgelengden beskriver bølgeegenskapene til bølger. … Derfor kan vi måle det som avstanden mellom påfølgende korresponderende punkter i samme fase på bølgen.

Hva er egentlig de Broglie-bølgelengden?

De Broglie-bølgelengden til en partikkel indikerer lengdeskalaen der bølgelignende egenskaper er viktige for den partikkelen. De Broglie-bølgelengden er vanligvis representert med symbolet λ eller λdB. For en partikkel med momentum p, er de Broglie-bølgelengden definert som: λdB=h/p

Hvordan finner du bølgelengden til en de Broglie?

deBroglie-bølgelengden er definert som følger: lambda=h/mv, der den greske bokstaven lambda representerer bølgelengden, h er Plancks kontant, m er partikkelens masse og v er hastigheten.

Hva har samme de Broglie-bølgelengde?

Hvis et proton og et elektron har samme de broglie-bølgelengde vil deres momentum være likt. Derfor er det riktige svaret alternativ (A) Momentum av elektron=momentum av proton.

Anbefalt: