Logo no.boatexistence.com

Kan luktenerver repareres?

Innholdsfortegnelse:

Kan luktenerver repareres?
Kan luktenerver repareres?

Video: Kan luktenerver repareres?

Video: Kan luktenerver repareres?
Video: Что можно сделать из этих вещей? Классная идея для мастерской!!! 2024, Kan
Anonim

Skadde luktnerveceller kan regenereres, men kobles ikke alltid ordentlig til i hjernen. Dr. Costanzo og kollegene jobber med grafts og transplantasjoner som en dag kan overvinne gjeldende behandlingsbegrensninger.

Hvordan helbreder du skade på luktnerve?

Det finnes ingen standardbehandlinger for direkte å reparere skaden forårsaket av posttraumatisk lukttap, for eksempel på luktnerven eller pæren. Vi vet at pasienter ofte blir fort alt av leger at luktesansen deres ikke kommer tilbake, og det er ingenting som kan gjøres for å behandle problemet.

Regenereres luktenerver?

Oftesystemet har en unik evne til å regenerere gjennom hele livet. Stamceller som befinner seg i det lukteepitel som omgir nesehulen, genererer nye nevroner gjennom hele livet.

Hvor lang tid tar det å regenerere luktenerver?

For å fortsette å fungere, regenererer den fullstendig hver sjette uke, fjerner eksisterende luktneuroner og skaper nye fra bunnen av. "Det er ganske en bragd i seg selv, fordi disse nevronene må kobles opp igjen i hjernevevet," sier Andrews.

Hva skjer hvis luktenervene er skadet?

En skadet luktesans er alvorlig forstyrrende: gleden ved å spise og drikke kan gå tapt, og depresjon kan føre til. Videre er det farer forbundet med tap av lukt, inkludert manglende evne til å oppdage lekkasje av gass eller ødelagt mat.

Anbefalt: