Logo no.boatexistence.com

Hvorfor oppstår allodyni?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor oppstår allodyni?
Hvorfor oppstår allodyni?

Video: Hvorfor oppstår allodyni?

Video: Hvorfor oppstår allodyni?
Video: Hyperalgesia VS Allodynia 2024, Kan
Anonim

Hva er de vanligste årsakene til allodyni? Vanligvis sender nervene dine meldinger (eller elektriske signaler) mellom hjernen din og huden, musklene og organene. Allodyni skjer når nervesystemet ikke fungerer som det skal Det er et problem med hvordan nervene sender og mottar meldinger.

Vil allodyni forsvinne?

Foreløpig finnes det ingen kur for allodyni Behandling er rettet mot å redusere smerte, bruke medisiner og livsstilsendringer. Pregabalin er et medikament som brukes til å behandle nervesmerter forbundet med tilstander, som ryggmargsskader, diabetes, fibromyalgi og helvetesild.

Kan allodyni være permanent?

Men for noen uheldige pasienter kan nerveskade forårsaket av blant annet kjemoterapi, kirurgi eller skade- føre til en permanent tilstand av allodyni, der hverdagslige gester og handlinger forårsaker elendighet.

Hvordan lindrer du allodyni?

Hvordan behandles allodyni? Avhengig av den underliggende årsaken til allodynien din, kan legen din anbefale medisiner, livsstilsendringer eller andre behandlinger. Legen din kan for eksempel foreskrive medisiner som lidocaine (Xylocaine) eller pregabalin (Lyrica) for å lindre smertene.

Hva forårsaker berøringsfølsomhet?

Jean Ayres trodde taktil overfølsomhet oppstår fordi hjernen tar for mye oppmerksomhet til lett berøring og beskyttende opplevelser fra huden. I stedet for å lytte til den ekstra informasjonen som er tilgjengelig fra den diskriminerende banen, fortsetter hjernen å være oppmerksom på den lette berøringen og de beskyttende følelsene.

Anbefalt: