Logo no.boatexistence.com

Hvorfor oppstår ikke-konkurrerende hemming?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor oppstår ikke-konkurrerende hemming?
Hvorfor oppstår ikke-konkurrerende hemming?

Video: Hvorfor oppstår ikke-konkurrerende hemming?

Video: Hvorfor oppstår ikke-konkurrerende hemming?
Video: Noncompetitive inhibition | Energy and enzymes | Biology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Ikke-konkurrerende hemming oppstår når en inhibitor binder seg til enzymet på et annet sted enn det aktive stedet … I sistnevnte forhindrer ikke inhibitoren binding av substratet til enzymet men endrer formen på stedet der katalytisk aktivitet oppstår tilstrekkelig for å forhindre det.

Hvordan fungerer en ikke-konkurransedyktig hemmer?

I ikke-konkurrerende hemming blokkerer ikke inhibitoren substratet fra å binde seg til det aktive stedet. I stedet fester den seg til et annet sted og blokkerer enzymet fra å gjøre jobben sin Denne hemmingen sies å være "ikke-konkurrerende" fordi både hemmeren og substratet kan bindes samtidig.

Hvordan virker en ikke-konkurrerende hemmer på et enzym?

En ikke-konkurrerende inhibitor virker ved å redusere omsetningstallet i stedet for å redusere andelen enzymmolekyler som er bundet til substrat Ikke-konkurrerende hemming, i motsetning til konkurrerende hemming, kan ikke overvinnes ved å øke substratkonsentrasjonen.

Hva er eksempler på ikke-konkurrerende hemmere?

De hemmende effektene av tungmetaller, og av cyanid på cytokromoksidase og av arsenat på glyseraldehydfosfatdehydrogenase, er eksempler på ikke-konkurrerende hemming. Denne typen hemmere virker ved å kombineres med enzymet på en slik måte at det aktive stedet av en eller annen grunn blir uvirksomt.

Hvorfor senker ikke-konkurrerende inhibitorer Vmax?

Ikke-konkurrerende hemming

Dette var fordi økende substrat gjorde økende prosenter av enzymet aktivt. Med ikke-konkurrerende hemming har økning av substratmengden ingen effekt på prosentandelen enzym som er aktivt. … Reduksjon av enzymmengden reduserer Vmax

Anbefalt: