Logo no.boatexistence.com

Er en skjoldbruskfunksjonstest?

Innholdsfortegnelse:

Er en skjoldbruskfunksjonstest?
Er en skjoldbruskfunksjonstest?

Video: Er en skjoldbruskfunksjonstest?

Video: Er en skjoldbruskfunksjonstest?
Video: Putting the E.R. in 'blunder' 2024, Juli
Anonim

Tester for skjoldbruskkjertelen er en samlebetegnelse for blodprøver som brukes for å sjekke funksjonen til skjoldbruskkjertelen. TFT kan bli forespurt hvis en pasient antas å lide av hypertyreose eller hypotyreose, eller for å overvåke effektiviteten av enten skjoldbrusk-suppresjon eller hormonerstatningsterapi.

Hva er inkludert i en skjoldbruskfunksjonstest?

Testene som er inkludert i et skjoldbruskkjertelpanel måler nivået av skjoldbruskkjertelhormoner i blodet. Et skjoldbruskkjertelpanel inkluderer vanligvis tester for: TSH (thyroidstimulerende hormon) Fri T4 (tyroksin) Fri T3 eller tot alt T3 (trijodtyronin)

Hva er den beste testen for å sjekke skjoldbruskfunksjonen?

Den beste måten å først teste skjoldbruskkjertelfunksjonen er å måle TSH-nivået i en blodprøve. Endringer i TSH kan tjene som et "tidlig varslingssystem" – ofte før det faktiske nivået av skjoldbruskhormoner i kroppen blir for høyt eller for lavt.

Hva er den første testen for skjoldbruskkjertelproblemer?

Tyreoideastimulerende hormon (TSH) produseres i hypofysen og regulerer balansen mellom skjoldbruskkjertelhormoner – inkludert T4 og T3 – i blodet. Dette er vanligvis den første testen leverandøren din vil gjøre for å se etter skjoldbruskhormonubalanse.

Hva skal TSH-nivået mitt være?

TSH normale verdier er 0,5 til 5,0 mIU/L Graviditet, en historie med kreft i skjoldbruskkjertelen, en historie med hypofysesykdom og høyere alder er noen situasjoner når TSH opprettholdes optim alt i forskjellig rekkevidde som veiledet av en endokrinolog. Normale FT4-verdier er 0,7 til 1,9 ng/dL.