Logo no.boatexistence.com

Hvorfor brukes trykklager?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor brukes trykklager?
Hvorfor brukes trykklager?

Video: Hvorfor brukes trykklager?

Video: Hvorfor brukes trykklager?
Video: Shop Talk - What Are Thrust Bearings! 2024, Juli
Anonim

Det er et aksiallager som tillater rotasjon mellom deler. Trykklagre støtter aksialkraften til både horisontale og vertikale aksler. Funksjonene er for å hindre at akselen driver i aksial retning og for å overføre trykkbelastninger som påføres akselen.

Hvordan fungerer trykklager?

Trykklagre absorberer aksialbelastninger fra roterende aksler inn i de stasjonære husene eller monteringene der de dreier Aksiallaster er de som overføres lineært langs akselen. Gode eksempler på aksialbelastninger er fremdriften på båter eller propelldrevne fly som følge av propellens raske rotasjon.

Hvorfor bruker vi skyvekraft?

Thrust er brukes for å overvinne luftmotstanden til et fly, og for å overvinne vekten av en rakettSkyvekraft genereres av motorene til flyet gjennom et slags fremdriftssystem. Skyvekraft er en mekanisk kraft, så fremdriftssystemet må være i fysisk kontakt med en arbeidsvæske for å produsere skyvekraft.

Hvorfor kreves et trykklager på denne turbinen?

Hensikten med turbinaksiallageret er å gi en positiv aksial plassering av turbinrotorene i forhold til sylindrene For å oppnå dette må det tåle de ubalanserte skyvekraftene på grunn av bladreaksjon og damptrykk som virker på ubalanserte områder.

Hvordan velger du trykklager?

Tapered Roller Thrust Bearing -- Vinkelen skapt mellom lageraksen og kontaktlinjen mellom løpebanen og den koniske rullen bestemmer graden av skyvekraft dette lageret kan tåle. Hvis denne vinkelen er større enn 45°, er lageret bedre egnet for aksialbelastninger.

Anbefalt: