Logo no.boatexistence.com

Hvordan oppstår steatose?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan oppstår steatose?
Hvordan oppstår steatose?

Video: Hvordan oppstår steatose?

Video: Hvordan oppstår steatose?
Video: PRVI JASNI SIMPTOMI BOLESNE JETRE 2024, Kan
Anonim

Fetleversykdom (steatose) er en vanlig tilstand forårsaket av at det samler seg for mye fett i leveren. En sunn lever inneholder en liten mengde fett. Det blir et problem når fett når 5 % til 10 % av leverens vekt.

Hvor oppstår steatose?

Steatose rammer oftest leveren – det primære organet i lipidmetabolismen – der tilstanden ofte omtales som fettleversykdom. Steatose kan også forekomme i andre organer, inkludert nyrer, hjerte og muskler.

Hvordan kan steatose forebygges?

For å forhindre fettlever og dens potensielle komplikasjoner, er det viktig å følge en sunn livsstil. Begrens eller unngå alkohol. Oppretthold en sunn vekt. Spis et næringsrikt kosthold som inneholder lite mettet fett, transfett og raffinerte karbohydrater.

Kan du bli frisk etter steatose?

Hvis du har NASH, er ingen medisin tilgjengelig for å reversere fettoppbyggingen i leveren din. I noen tilfeller stopper leverskaden eller reverserer seg selv. Men hos andre fortsetter sykdommen å utvikle seg. Hvis du har NASH, er det viktig å kontroll alle tilstander som kan bidra til fettleversykdom.

Hva er hovedårsaken til fettlever?

Årsaker til fettleversykdom. Å spise overflødige kalorier får fett til å bygge seg opp i leveren. Når leveren ikke bearbeider og bryter ned fett som den norm alt skal, vil det samle seg for mye fett. Folk har en tendens til å utvikle fettlever hvis de har visse andre tilstander, som fedme, diabetes eller høye triglyserider.

Anbefalt: